top of page
  • Writer's pictureDani Glasa

NANOVOROĐENJE

To je bila kazna. On je umro dok se – se sama zemlja nije postidela sama sebe. On je tako umro da su se zvezde postidele same sebe. On je patio tako da ni Sunce nije htelo sijati. On je patio tako da je Mesec prestao odražavati svetlost. On je patio toliko da su čak elementi zemlje postali tako crni i tamni kao ponoć, toliko tamni da ste to mogli dodirnuti. Nije bilo nikoga; nikada niko tako nije patio ili nije mogao tako patiti; ni jedan smrtnik ne bi mogao proći kroz to. Ali On je to propatio. Bog je položio na njega nepravdu svih nas, i preneo svoju osudu na njega i On je ispio čašu Božijeg gneva sam bez pomoći. Nije bilo ničega da mu pomogne. Bog je postavio kaznu. Sve je bilo pod tom kaznom i ništa mu nije moglo pomoći, jer svi mi smo krivi. Nije bilo prvosveštenika koji bi mogao doći i pomoći mu. Nije postojalo ništa što bi mu moglo pomoći, nijedan papa, nijedan anđeo. Sve je stajalo pozadi i to posmatralo. To je bio najveći trenutak koji se ikada desio u istoriji sveta. On je umro sve dok nije preostalo ni kapi života u njemu, postao je poput bronzane zmije, upravo kao jedan kristaliziran išarani predmet, viseći na krstu.


Dakle, pristupimo ka ovom rođenju, postoji način pristupa k tome. I da bi pristupili ka ovom rođenju, vi morate proći kroz proces, upravo kao bilo šta što živi. Sve što ponovo živi, najpre mora umreti. I vi ne možete zadržati vaš isti duh. Vi ne možete zadržati vaše iste navike. Vi ne možete zadržati vaše iste misli. Morate umreti. Vi morate umreti kao što je On umro. Morate umreti na njegovom oltaru, kao što je Avelj umro sa njegovim jagnjetom. Vi morate umreti sa vašim Jagnjetom. Morate umreti, umreti svom osobnom razmišljanju, da bi bili rođeni u njegov način razmišljanja. Neka misao koja je u Hristu bude u vama. Morate misliti njegove misli. A sada, brate, sestro, dozvolite mi da kažem sa toliko inteligencije koliko ja to mogu reći. Kako možete imati njegove misli, a odbacivati njegovu Reč, a i dalje tvrditi da ste nanovorođeni? Samo se zapitajte. Kako možete to učiniti? Vi to ne možete. Ako ste vi nanovorođeni, vi imate njegove misli. Ako je um Hristov u vama, onda ste vi novo stvorenje. Biblija tako uči.

----------------------------------------------------------------

Da, da budete nanovorođeni vi morate proći kroz proces smrti; sve mora. Uzmite zrno kukuruza; ako to zrno očekuje da ikada ponovo oživi, ono mora najpre umreti. Ako zrno pšenice očekuje da ponovo živi, potpuno je nemoguće… Taj kukuruz, ta pšenica, to cveće, to drvo, ta trava, to povrće, sve što očekuje da ponovo živi mora najpre umreti. A onda kako ćete to izbeći? Vi morate najpre umreti. Vi morate umreti. Kako umreti? Umreti sebi, umreti svemu, tako da možete biti nanovorođeni. Vi morate učiniti to. Ako ne umrete, vi onda nikada ne možete ponovo živeti.


Dakle, to mora umreti. Dakle, to ne znači okrenuti novu stranicu, ove Nove godine. Reći ćete: “Brate Branhame, ja dolazim već odavno ovamo. Bio sam član crkve. Ove Nove godine okrenuću novu stranicu i početi ponovo.” To ne znači to. Ne okrenuti novu stranicu, već stvarno umreti i biti rođen nanovo. Vidite? Vi se morate osećati toliko krivim kada stanete u njegovu prisutnost, bez obzira da li idete metodističkim, ili baptističkim, ili bilo kojim putem, morate biti tako krivi i osećati se toliko krivim dok vi… To će vas ubiti. To je tačno. Vi – to će vas ubiti. Vaš svetovni život će umreti tačno tamo. Vi se morate smatrati toliko krivima u Božjoj prisutnosti, da vaš svetovni život umre upravo tamo. Pitanje greha je za vas završeno, kada stojite u njegovom prisustvu. Kada vi tako izgledate, vi ste sigurni za život, jer vi umirete. A jedini način kako možete ponovo živeti, je da budete – prvo umrete tako da možete ponovo živeti.


Follow Us
  • Facebook Long Shadow
  • YouTube Long Shadow
  • Blogger Long Shadow
  • Instagram
bottom of page