top of page
  • Writer's pictureDani Glasa

ŽEĐ

Tako, ako zanemarite hraniti Duha Svetog rečju Božijom! Isus je rekao: "Svaka reč će biti po Duhu Svetom." I poslušajte sada. Ako ga pokušavate hraniti pogrešnom stvari, ako je istinski Duh Sveti u vama, On će znati razliku. Dakle, zapamtite, reč Božija je ono čime se Duh Sveti hrani. Ne hrani se entuzijazmom. Ne hrani se obrazovanjem. Ne hrani se odlascima u crkvu. Ne hrani se teologijama. Postoji velika razlika između nečeg inspirisanog i teološkog gledišta toga.


Svi ti teolozi u danima Isusa, o, oni su imali reč za reč, stranicu za stranicom, sve izneto napolje, Mesija je morao doći na taj način! To je upravo ono što je to bilo. A oni, svaki od njih, je to propustio. Znate šta je Isus rekao kada je došao, rekao je: "Vaš je otac đavo i činićete njegova dela.


"Nije im bilo otkriveno šta je prava Reč bila. Vidite, oni su propustili one male uglove kao što propuštaju danas. "Ako ćeš pripadati ovome i pripadati ovome, bićeš u redu." Da niste to verovali. Morate pripadati Hristu. I ako postoji nešto u vama što je gladno Hrista!


Samo zapamtite, kada ste bili u bedrima svoga oca, bili ste s njim onda. Ali vas vaš otac nije poznavao onda i vi niste poznavali svog oca. I morali ste doći i biti rođeni. Bog je načinio put kroz vašu majku, kao posteljicu, i onda je to došlo. I onda ste postali muškarac ili žena, šta god je to bilo, onda ste prepoznali svog oca i vaš otac je mogao imati zajedništvo s vama.


Dakle, zapamtite, ako imate večni život, vaš život je bio u Bogu na početku. A, život, Bog je Reč. A onda kada je Reč postala telom u Hristu Isusu, Bog je sišao da prebiva u svom vlastitom telu, učinio sebe sinom Božijim. Kada je Bog sišao da prebiva u tome, vi ste bili u njemu kada je bio razapet. I bili ste razapeti s njim i umrli ste s njim na Golgoti. Bili ste sahranjeni s njim na brdu. I ustali ste s njim na uskršnje jutro. I sada sedite zajedno u nebeskim prostorima u njemu i sada imate zajedništvo s njim. Vidite?


Bog sam je postao jedan od nas. "Niko nije video Oca, nikada, jedinorođeni (sin) od oca ga je objavio." To je, Bog je postao čovek tako da je On mogao imati zajedništvo sa vama kao čovek. Vidite? I sada vi ste–vi ste telo i On je telo. Bog je načinjen telom među nama u osobi svog sina, Isusa Hrista. A u njemu je bio Bog. On je bio Bog, ništa manje od Boga. On je bio Bog. "Bog manifestovan u sinu, Isusu Hristu," što ga je načinilo Emanuelom kao što je prorok rekao da će biti.


Dakle pogledajte, onda, vi ste morali biti pre nego je svet ikada formiran, vaše ime je bilo stavljeno u Jagnjetovu knjigu Života. I onda šta vi možete jesti? Duh Sveti živi od reči Božije. I dakle u Otkrivenju 22:19, Biblija kaže: "Ako ko oduzme jednu Reč od toga ili doda jednu reč tome, njegov deo će se uzeti od knjige Života." Vidite kako duboko je to? Ne možete, Duh Sveti neće živeti na stvarima sveta.


Kao golub i vrana. Vrana je veliki licemer. Vrana, taj momak može ići ovde napolje i može jesti pšenicu ceo dan i otići tamo preko i sleteti na to, stari mrtvi leš, i jesti to takođe. On može sesti u polju i jesti s golubom pšenicu i otići preko i hraniti se mrtvim lešom. Ali golub može jesti pšenicu ceo dan, ali se ne može hraniti mrtvim lešom, jer je golub. A golub nema žuč. Jedan zalogaj tog mrtvog leša bi ubilo goluba. Vidite, on nema žuč.


I tako je to, nema gorčine.I tako je to s pravim, istinskim Hrišćaninom. Oni ne žele stvari sveta. Oni samo jedu reč Božiju i samo to; što je čisto, filter čoveka koji razmišlja. Vidite, oni dolaze kroz to i samo to. Mrtve stvari sveta, to njima smrdi.


Pročitaj više


Tags:

Follow Us
  • Facebook Long Shadow
  • YouTube Long Shadow
  • Blogger Long Shadow
  • Instagram
bottom of page